Besök av tjuvar hos Kopparmora Båtklubb

Hamnkaptenen på Kopparmora Båtklubb har haft vänligheten att vidarebefordra information om påhälsning av tjuvar hos dem. De kan komma till oss också. Här följer brevet som är riktat till Båtägarna i Kopparmora båtklubb, och har nått oss via Janne Trädgårdh på Evlinge Båtklubb:

 

Hej!

Du får detta meddelande eftersom du har båt på varvsplanen hos Kopparmora Båtklubb.

Vi har haft påhälsning i några båtar av folk som inte har där att göra. Det har skett vid två tillfällen, fredag morgon och natten till lördagen denna vecka. Vid det första tillfället blev dom skrämda och flydde när en båtägare kom ner för att se till sin täckning. Dom sprang upp i skogen bakom röda torpet och försvann. Polis tillkallades som kom ganska omgående. En hundpatrull kom också, dom flyende spårades till N Kopparmora men där tog spåret slut. Det dom hade tillgripigt släppte dom under flykten.

Natten till lördagen var åter påhälsning. Då slog dom av huvudströmbrytaren så att det blev helt mörkt i hela hamnen. Ett par andra båtar fick besök men det fanns inget att stjäla.

Vi har nu låst elskåpet. Några medlemmar har den senaste natten åkt ner några gånger men då har det varit lugnt. Du som bor i Kopparmora och kör bil, ta gärna en sväng ner till varvsplanen när du är ute och åker. 

Vi uppmanar de båtägare som inte känner till detta att ta sig ner och kontrollera om något har hänt.

Vi vill också att ni försvårar för inkräktare att ta sig upp i båtarna. Lås därför fast eventuella stegar när dom ligger under båten.

Med vänlig hälsning

Styrelsen

Kopparmora Båtklubb

 

För samfällighetens styrelse

Bertil Friman, kassör.