Sommarinfo 2019 till dig som bor på Evlinge

Vatten och Avlopp i Evlinge

Återkoppling till den information som redovisades i verksamhetsberättelsen och efter ordinarie stämma, om vår förfrågan om att möjligen tidigarelägga kommunalt vatten och avlopp i området.

Dialog förs med Värmdö kommun om hur vi ska fatta beslut om eventuell tidigare läggande av kommunalt VA i Evlinge. Vi har även anlitat en egen jurist, så att oavsett utfallet av medlemmars och fastighetsägares önskan så ska beslutet ske korrekt.

Vi planera med att komma med skriftlig information till samtliga fastighetsägare under juli samt att vi planerar för ett informationsmöte tillsammans med kommunen i mitten/slutet augusti. I dagsläget vet vi att kommunen önskar att vi har en extra föreningsstämma i Värmdö-Evlinge Fastighetsägareförening, den kommer att ske efter informationsmötet.

Sommarboule och grillplatser

Använd boulebanan vid Hinsaviken, ta med kompisar och lite fika eller varför inte grilla på grillen. Det finns picknick bänkar med bord att sitta vid. Ta med egna bouleklot.

Fotbollsplan

Under hela sommaren så underhåller vi fotbollsplanen och den är tillgängliga för alla i området att använda. Gillar man inte fotboll så varför inte ta med pick-nick och spela brännboll, badminton, volleyboll eller något annat som man tycker är ett roligt sätt att umgås på.

Våra skarvar

Vi sitter idag med i en arbetsgrupp tillsammans med Länsstyrelsen och det finns möjlighet att vi kommer att bil en observations- och försöksplats för begränsningen av skarven. Mera information när arbetsgruppen kommit till förslag och eventuella åtgärder i vårt närområde.

Granbarkborren

Vi ber alla att hålla sina granar under uppsikt samt att gärna titta lite extra när ni är ute i skog och mark i vårt närområde. Läs gärna mera på www.skogsstyrelsen.se/granbarkborre.

Badplatser

Två stora badplatser finns i området. Gamla badet, passar bra för mindre barn, med en stor gräsmatta, sandstrand och avgränsning med bojar samt sandlåda med mindre rutschkana. Nya badet, stor gräsmatta, sandstrand och brygga samt hopptorn. Nya badet är populärt och lite mer lämpat för större barn. På Notholmen finns badbrygga och klippbad.

Hundbad

Badplats för hundar finns på särskilt ställe inom Evlinges område, det är beläget nära Centrumbryggan i Hinsaviken. Gå längs stigen vid vattnet från Hinsaviken mot gamla badet. Passera Centrumbryggan så ligger badet efter den på udden. Vi kommer under sommaren att säkerställa att skyltningen är tydlig för hundbad. Notera att detta inte är en rastplats utan att var och en får plocka upp efter sina hundar.

Simskola

Dags för den årliga simskolan vecka 30 på nya badet. Badbryggan är reserverad för simskolan under timmarna simskolan är i gång. Simlärare är Gunilla Skog som vid tidigare år. Vi önskar alla varmt välkommen!

Anmälan sker vid Badet kl. 11.00 söndagen den 21/7.
Gunilla tar också emot anmälningar på sms eller telefonsamtal för de som ej kan komma till badet vid detta tillfälle, skoggunilla@hotmail.com, tel: 070 441 02 17

I år kommer följande klasser erbjudas:

Plask och lek från 3 år: kl. 10.00- 10.30 (med förälder i vattnet)

Simskola steg 1: för de som är helt nybörjare och skall lära sig simma 10.45-11.15 (från ca 5 år)

Simskola steg 2: för de som kan simma lite minst 10 meter 11.30-12.00

Simskola steg 3: för dem som kan simma minst 25 meter, teknik och träning för märkestagning 12.15-12.45.

Lördagen 27 juli kl. 13.00 är alla vuxna och barn är välkomna ner och ta simborgarmärket, ett utmärkt sätt att säkerställa att man kan och orkar simma 200 meter, ingen föranmälan krävs, märket kostar 75 kr.

Priset är: 500 kr per barn, betalning endast via Swish alla simmärken som barnen tar under veckan ingår i priset. Swish nr: 123 483 65 24

Simundervisningen pågår varje dag v 30 utom söndagen. Då är det avslutning med diplomutdelning, saft och bullar mm.

Information om simskolan kommer också finnas på vår hemsida, anslagstavlor och vid baden.

 

Vi önskar er alla en härlig sommar!

Styrelsen i V-E Fastighetsägareförening.